RAKIT-2 | Revisie Amsterdamse Kinder Intelligentietest 2

Al onze producten zijn auteursrechtelijk beschermd. Op kopiëren en onrechtmatig gebruik staat een boete.

RAKIT-2 | Revisie Amsterdamse Kinder Intelligentietest 2

Al onze producten zijn auteursrechtelijk beschermd. Op kopiëren en onrechtmatig gebruik staat een boete.
Om dit product te kunnen bestellen dient u ingelogd te zijn

Gegroepeerde productitems
Productnaam Excl. BTW
1.683,65 €
RAKIT-2 Complete Set online scoring
RAKIT-2 Complete Set
Art.nr. 3844.00
203,20 €
RAKIT-2 Handleiding
Art.nr. 3844.01
56,36 €
RAKIT-2 Scoreformulieren online scoring (25 stuks)
RAKIT-2 Scoreformulieren (25 stuks)
Art.nr. 3844.02
1.860,07 €
RAKIT-2 Complete Set handmatige scoring
Art.nr. 3844.16
84,54 €
RAKIT-2 Scoreformulier handmatige scoring (25 stuks)
Art.nr. 3844.17
Gegroepeerde productitems
Productnaam Excl. BTW
265,00 €
RAKIT-2 Basistraining - 24 september 2021
Locatie: Pearson Benelux B.V., Coengebouw, Kabelweg 37, 1014 BA Amsterdam
Datum: 24 sep. 2021 10:00
Duur: totaal 7:00 uren
Art.nr. E3548.00/course:322902_412594
65,00 €
Intelligentie - De diepte in met het CHC model (online) - E-learning
Duur: totaal 31 minuten
Art.nr. E3589.00/course:324516_348030
65,00 €
De verschillen tussen intelligentietests (online) - E-learning
Duur: totaal 48 minuten
Art.nr. 3587.00/course:324384_347881
Om dit product te kunnen bestellen dient u ingelogd te zijn
Uitvoer type
Kit
Doelgroep
Children
Hoofdcategorie
Klinische Psychologie, Onderwijs
Productline
Cognition/Neurobehavioral
Kwalificatieniveau
B
Toepassingsgebied
Intelligentie, Intelligentie/capaciteiten
Leeftijd
4-12 jaar (Basisschool)

Doel
Het in kaart brengen van het cognitief functioneren (IQ) van kinderen in de basisschoolleeftijd. Doelgroep Kinderen vanaf 4 tot en met 12,5 jaar. Het instrument kan voor de gehele basisschoolleeftijd ingezet worden en is speciaal geschikt voor kinderen met lagere cognitieve capaciteiten, omdat hij een bereik heeft tot een IQ van 40.

Beschrijving
De RAKIT-2 is een herziening van de RAKIT, een geheel in Nederland ontwikkelde kinderintelligentietest. De testbatterij bestaat uit dezelfde 12 subtests als de vorige versie, namelijk: Figuur Herkennen, Exclusie, Geheugenspan, Woordbetekenis, Doolhoven Analogieën, Kwantiteit, Schijven, Namen Leren, Verborgen Figuren, Ideeënproduktie en Vertelplaat. De items zijn gemoderniseerd en er zijn makkelijkere en moeilijkere items toegevoegd. Dit om specifiek bij kinderen met benedengemiddelde IQ’s betrouwbare uitspraken te kunnen doen over de capaciteiten. De IQ-range is om deze reden ook uitgebreid naar een IQ van 40. De uitbreiding met moeilijkere items heeft plaatsgevonden om de test ook bij 12 jarigen af te kunnen nemen. De RAKIT-2 geeft naast een totaal IQ ook informatie over de Perceptuele Redeneerfactor, Verbale Leerfactor, Ruimtelijk Oriëntatie factor en Verbale Vlotheidsfactor.

Normering
De normering heeft plaatsgevonden onder 1272 kinderen in Nederland en Vlaanderen. Er zijn aparte normen voor Nederland en Vlaanderen. Daarnaast is er onderzoek gedaan onder 3 groepen kinderen met ondergemiddelde cognitieve capaciteiten (IQ 60-70, IQ 50-60 en IQ<50).

Afname
Het instrument wordt individueel afgenomen met pen en papier. Afnameduur van de test ligt tussen de 90 en 150 minuten. Het is ook mogelijk om een verkorte versie af te nemen van 6 subtests, die tussen de 45 en 75 minuten duurt. Deze verkorte versie kan uitsluitend gebruikt worden om een globaal plaatje vast te stellen van het cognitief functioneren van het kind. Het instrument dient afgenomen worden door gebruikers met kwalificatieniveau B.

Scoring
Bij de RAKIT-2 wordt aangeraden te scoren via het scoringsprogramma op ons platform P2O. U rekent af per rapportage. Om deze reden worden er geen extra kosten berekend voor het scoreformulier, u kunt dit formulier dan ook naar believen kopiëren. Ook is er een zwart-wit versie van het formulier beschikbaar deze kunt u downloaden en uitprinten. Indien u niet in de gelegenheid bent om te kopiëren of te printen is het mogelijk om formulieren in kleur bij ons aan te schaffen.

Om de RAKIT-2 te kunnen scoren dient u in het bezit te zijn van een P2O account en de benodigde kredieten (online tegoeden). Er zijn geen kosten verbonden aan een P2O-account, u betaalt alleen voor de tests die u heeft gebruikt. Per afgenomen test verbruikt u een aantal kredieten. Deze schaft u van tevoren aan in de hoeveelheid die u wenst (per 1.000 tallen). Klik hier om u aan te melden voor het platform P2O. Op het platform zelf vindt u een gebruikershandleiding. Bij vragen omtrent het gebruik van het online scoringsprogramma kunt u contact opnemen met onze afdeling Testadvies (020-5815500 of testadvies-nl@pearson.com). Onze testadviseurs staan u graag te woord.

U kunt er ook voor kiezen om de RAKIT-2 handmatig te scoren of om scores exploratief te onderzoeken op basis van de papieren normen. Hiervoor koopt u een complete set inclusief Handmatige Scoringssupplement. Deze kit bevat een supplement met in plaats van dagnormen, normgroepen (3-maandelijkse groepen), waardoor de normen minder nauwkeurig zijn. Hierbij maakt u gebruik van scoreformulieren voor handmatige scoring, dit zijn de reguliere afnameformulieren inclusief pagina’s voor handmatige scoring. Deze formulieren mag u niet kopiëren.

Wist u dat?!
Wist u dat het naast een totale en verkorte afname, het ook mogelijk is om losse subtests of losse factoren van de RAKIT-2 te scoren in het scoringsprogramma. Dit betekent dat men de ruwe score van een of enkele subtest(s) invoert en dat men hiervan in een rapport de standaardscores van de subtests ontvangt. Ook is het mogelijk om bijvoorbeeld alleen de scores van de subtests van de Verbale Vlotheidsfactor in te voeren en de standaardscores van deze subtests, plus de factorscore (met bijbehorend percentiel en betrouwbaarheidsinterval) in een rapport te ontvangen.

Handleiding P2O
In deze handleiding leest u hoe u het scoringsprogramma kunt gebruiken, deze handleiding vindt u ook op het platform. I.p.v. Op het platform zelf vindt u een gebruikershandleiding. 

Inhoud Complete Set
• 1 map met Afname- en scoringshandleiding en verantwoordingshandleiding
• 3 stimulusboeken
• map met driedimensionale doolhoven
• 14 blokjes en een balkje voor de subtest Geheugenspan
• schijvenbord met 27 schijven
• map met daarin twee kleurrijke vertelplaten
• pakket scoreformulieren. 

Wilt u meer informatie over dit product ontvangen?
Onze Test Consultants verzorgen presentaties op locatie en online presentaties over dit product. Kijk hier voor meer informatie.

Meer weten over de RAKIT-2? Bekijk hieronder de RAKIT-2 Whitepaper

Whitepaper:

De veranderingen ten opzichte van de oorspronkelijke RAKIT

Psychometrische eigenschappen

Tijdens deze training zal worden geoefend met de afname, scoring en (basale) interpretatie tegen de achtergrond van verantwoord testgebruik. De subtests worden qua meetpretentie, toepassing en gebruik besproken, waarbij de valkuilen in afname en scoring worden toegelicht.

U kunt ook gebruik maken van een combinatieaanbieding indien u de aanschaf van de test en de aanmelding voor de training gelijktijdig doet.

Meer informatie...

Productvragen

Sorteer op "ASC"/
Wanneer de factorscores significant van elkaar verschillen, zou je bij een WISC geen totaal IQ rapporteren. De RAKIT-2 geeft geen IQ scores op de factoren, maar normscores. Moet je dan wel het totaal IQ rapporteren wanneer er een significant verschil is in factorscores?
463
Kan de test door iedereen afgenomen worden of moet dit door een orthopedagoog / pscyholoog gedaan worden?
516
Is deze test ook geschikt voor kinderen die niet van meet af aan opgroeiden met de Nederlandse taal?
Bij de WISC is het zo dat kinderen korter dan 6 jaar in Nederland in principe niet met deze test getest kunnen worden. Hoe is dat voor de RAKIT-2? Hoe lang moet een kind in Nederland zijn om deze test te kunnen gebruiken?
587